
Sokan rajongunk érte, néhányan soha nem ennék meg, van aki rizzsel, van aki tojással szereti...ez a lecsó.
Én imádom!Férjemre való tekintettel ugyan nem főzök hetente többször, de szinte bármikor meg tudnám enni.Életem egyik első siker élménye volt a konyhában.Ha kezdő háziasszony vagy, ezzel nyugodtan próbálkozhatsz.Egyszerűen nem lehet elrontani!Persze el lehet sózni, le lehet égetni mint minden ételt, de hidd el, gyerekjáték lesz megfőzni.Ha belevágtál és sikerült, kérlek írd le, hadd örüljek együtt Veled!Persze sokféleképpen készítik, szinte minden családnak van valamilyen saját praktikája, de azért a hozzávalók ugyanazok.Leírom én hogyan tanultam anyukámtól.
Íme a hozzávalók:
- 1 kg paprika(ha szereted tehetsz bele csípőset is,de ne ess túlzásba!)
- 75 dkg paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 2 teáskanál só
- 2-3 kávéskanál fűszer paprika
- 4-5 evő kanál olaj(vagy esetleg 5-6 dkg zsír)
TIPP!
Ha szereted a magyaros ízeket, még a hagyma előtt piríts meg néhány dkg kockára vágott szalonnát, így rakd bele a többi hozzávalót.Virslivel vagy/és kolbásszal is gazdagíthatod.
TIPP!
El is lehet tenni a téli időszakra, ilyenkor hagyma nélkül főzd majdnem készre, még melegen rakd üvegbe, a tetejére szalicilt rakj a fólia és a fedő alá, majd állítsd takarók közé legalább 1 napra.Ezt hívják dunsztnak.Amikor fel szeretnéd használni, frissen piríts alá hagymát és forrald össze az egészet.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése