Szia!

Ha még nem tudsz főzni, vagy már tudsz főzni, de valamit még szeretnél megtudni, vagy csak tanácsot szeretnél adni.....akkor itt a helyed!!!

2008. augusztus 7., csütörtök

Mákosguba

Abbahagyhatatlan, édes és mákos és imádom!A legegyszerűbb és mégis legfantasztikusabb édesség az univerzumban, legalábbis számomra!
Ha csak 10 percet szánsz egy jó kis nasi elkészítésére(beleértve az elfogyasztását is) akkor ez a te recepted.Persze ezt is lehet bonyolultabban is készíteni, de mi most maradjunk csak a legegyszerűbbnél!

Hozzávalók:(ha két főre készíted, vagy ha éhes vagy)
  • 5-6 kifli
  • fél l tej
  • 10 dkg darált mák
  • ízlés szerint porcukor vagy méz
A tejet egy kis cukorral felforraljuk, vagy ha türelmetlen vagy elég felforrósítani.Közben a kifliket ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.A kiflikarikákat tálba tesszük és óvatosan lassan addig öntjük rá a forró édes tejet, amí megszívják magukat.Na itt aztán mindenki másképpen szereti.Van aki szárazabban, én személy szerint szinte tocsogósan, a férjemnek mindegy, csak sok legyen belőle!
A darált mákot elkeverjük a porcukorral, és megszórjuk vele a tejes kiflit.
Ha mézzel készítjük, akkor előbb a mákkal keverjük el a kiflit, és utólag csorgassunk rá mézet.Az íze ugyanaz lesz,de könnyebb elkeverni!

Hát...ennyi a recept!Mire ezt elolvastad, már félig el is készült volna!

TIPP!
Ha nagyobb falatokat szeretnél, vagy nem elég szikkadtak a kiflik, akkor a kiflikarikákat rakd tepsibe és told forró sütőbe, amíg szép aranyszínűek nem lesznek, majd utána jöhet a tejes leöntés.

TIPP!
Mákosguba mák nélkül...?Hát igen, ha valami újat próbálnál ki, akkor főzz híg vanília pudingot, és a kiflikarikákkal ezt rétegezd tűzáló tálban(a tetejére puding kerüljön!), majd told forró sütőbe 15-20 percre.


Nincsenek megjegyzések: