Ha csak 10 percet szánsz egy jó kis nasi elkészítésére(beleértve az elfogyasztását is) akkor ez a te recepted.Persze ezt is lehet bonyolultabban is készíteni, de mi most maradjunk csak a legegyszerűbbnél!
Hozzávalók:(ha két főre készíted, vagy ha éhes vagy)
- 5-6 kifli
- fél l tej
- 10 dkg darált mák
- ízlés szerint porcukor vagy méz
A darált mákot elkeverjük a porcukorral, és megszórjuk vele a tejes kiflit.
Ha mézzel készítjük, akkor előbb a mákkal keverjük el a kiflit, és utólag csorgassunk rá mézet.Az íze ugyanaz lesz,de könnyebb elkeverni!
Hát...ennyi a recept!Mire ezt elolvastad, már félig el is készült volna!
TIPP!
Ha nagyobb falatokat szeretnél, vagy nem elég szikkadtak a kiflik, akkor a kiflikarikákat rakd tepsibe és told forró sütőbe, amíg szép aranyszínűek nem lesznek, majd utána jöhet a tejes leöntés.
TIPP!
Mákosguba mák nélkül...?Hát igen, ha valami újat próbálnál ki, akkor főzz híg vanília pudingot, és a kiflikarikákkal ezt rétegezd tűzáló tálban(a tetejére puding kerüljön!), majd told forró sütőbe 15-20 percre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése