Hozzávalók:
- 8 db zöldpaprika
- 20 dkg sűrített paradicsom(ehhez 2 l víz)
- 3 l paradicsom lé
- 50 dkg darált hús(sertés vagy pulyka)
- 10 dkg rizs
- 2 db tojás
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 evőkanál liszt
- 2-3 dl olaj(a hagyma és a paradicsom alá)
- só
- bors
- 1 teáskanál majoranna
- cukor(ízlés szerint)
A maradék olajon megpirítjuk a hagyma másik felét, hozzáadjuk a lisztet, majd mikor már világos színe van a rántásnak, hozzáadjuk a paradicsomlevet, és jól elkeverjük.Használhatunk habverőt is, hogy csomómentes legyen.Ha sűrített paradicsomot használunk, akkor rögtön engedjük fel vízzel, nehogy megégjen a paradicsom!Tegyünk bele néhány csipet sót és ízlés illetve a paradicsom édességének függvényében cukrot.
Amikor felforrt, tegyük kis lángra és rakjuk bele a megtöltött paprikákat és/vagy a gombócokat, és fedő alatt, kb. 1-1,5 óra alatt főzzük készre.
TIPP!
A paradicsomszósz alól a hagyma kihagyható, illetve zeller zöldjével még gazdagítható!Érdemes kísérletezni!
TIPP!
Köretként nagyon finom hozzá a főtt krumpli.
TIPP!
Ha még magyarosabb ízre vágyunk, tegyünk a húsos keverékhez őrölt pirospaprikát!Isteni finom, érdemes kipróbálni!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése