Hozzávalók:
- 1 l tej
- 15 dkg búzadara
- fél kg túró
- 10-15 dkg cukor(mézzel is finom!)
- egy csipet só
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 3-4 evőkanál olaj
- 2 dl tejföl
A tejből és a grízből a csipetnyi sóval és a cukorral jó sűrű tejbegrízt főzünk, annyira sűrűt, hogy ne legyen folyós.Pár percig hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a túrót, és mikor kihűlt annyira a massza, hogy formázható, gombócokat gömbölyítünk belőle és a pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
Melegen vagy akár hidegen, tejföllel leöntve, porcukrozva vagy mézzel lecsurgatva már tálalhatjuk is!Ráadásul tökéletesen puha marad még másnap is!
Nekem bevált, nem lett kemény és végre nem főztem szét!
Ha kipróbáltad, kérlek írd le hogy sikerült, hátha a bátortalanabb főzőcskézők csak egy kis noszogatásra várnak!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése