Szia!

Ha még nem tudsz főzni, vagy már tudsz főzni, de valamit még szeretnél megtudni, vagy csak tanácsot szeretnél adni.....akkor itt a helyed!!!

2008. július 28., hétfő

Túrógombóc

Amire sosem tudnék nemet mondani, az a túrógombóc.Egyszerűen elvarázsol,hogy olyan egyszerű megcsinálni, és imádom azt a harmóniát ahogy a túró, a pirított zsemlemorzsa és a tejföl íze összeér a számban!
Nem mondanám, hogy nem lehet elrontani!Nekem már lett kemény, már főtt szét szinte atomjaira is, de az íze minden próbálkozást megér!

Próbáltad már elkészíteni?Ha nem, akkor íme az egyik legegyszerűbb recept.

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 10 dkg búzadara
  • 3 db tojás
  • 3-4 evő kanál olaj
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 kávéskanál só
  • porcukor vagy méz ízlés szerint
A túrót a tojásokkal és a búzadarával kissé sózva összekeverjük.Körülbelül egy órára hűtőbe tesszük pihenni, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és forró sós vízben kifőzzük.A gombóc akkor főtt meg, ha feljön a víz tetejére.Ezután folytonosan kevergetve olajban pirítsuk meg a zsemlemorzsát addig amíg szép aranyszínű nem lesz.Végül a kifőtt gombócokat forgassuk meg a pirított morzsában, és tejföllel meglocsolva már kész is!

Én mézzel édesítve szeretem,de porcukorral is finom!



TIPP!
A gombócok formálásánál vedd figyelembe, hogy főzés közben még dagadni fognak.

TIPP!
Ha szeretnél valami különlegeset, akkor akár valamilyen tölteléket is rakhatsz a gombócok közepébe, még amikor formázod őket, pl:csokit, vagy sűrű lekvárt, de figyelj rá, hogy ne tudjon kifolyni sehol!

Van jobb recepted?Kérlek szólj hozzá, hogy mi is kipróbálhassuk!

Nincsenek megjegyzések: